KONTAKT / NOTA PRAWNA 
HBN
login:
hasło:
zapamiętaj mnie | › nie pamiętasz hasła?  

Transformacja proteinowa staje się faktem


W 2020 roku mieszkańcy ziemi zjedli 574 mln ton mięsa, owoców morza, nabiału i jaj - czyli prawie 75 kg na osobę. Ilość białka zwierzęcego wciąż rośnie, zwłaszcza na rynkach rozwijających się. Jednak obawy o koszty środowiskowe i kwestie etyczne związane z hodowlą zwierząt, a także o konsekwencje dla zdrowia ludzi wynikające z takiej diety rosną jeszcze szybciej - czytamy w raporcie przygotowanym przez Boston Consulting Group.
brak dostępu do artykułu: Transformacja proteinowa staje się faktem
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do serwisu.
lub przetestuj Hbn.pl. Bez zobowiązań.
Copyright hot business news 2006-2021 © Powered by web & art sp. z o.o.     KONTAKT / NOTA PRAWNA